gps-icesailing

Zaterdag 07-10-2017 zijn er 4 speedsurfers die een procelverbaal hebben gekregen voor het surfen op de speedspot Ouddorp Haven. Op dit moment is het alleen nog een procecverbaal dus geen boete dit moet nog bepaald worden door de rechter maar ik heb zaterdag zelf nog gesproken met de instanties die terplaats het procesverbaal hebben uitgeschreven en die hebben duidelijk laten merken dat de boete waarschijlijk uit zal vallen tussen de €200.- en €300.- in het meest gunstige geval maar hoger is ook zeker mogelijk. Als Locals van Ouddorp Haven hebben wij onderling afgesproken dat wij niet meer in het verboden gebied gaan surfen maar ik begrijp heel goed waarom een ander dit wel doet alleen zijn wij van mening dat dit NOOIT ten koste mag gaan van een ieder die zicht wel aan de regels houd. Ik heb inmiddels al meerdere malen contact gehad met SBS met de vraag of er een mogelijkheid bestaat om de regels omtrent het verbod te verruimen zodat er in een bepaallde periode wel mag gevaren worden, op dit moment heb ik daar nog geen antwoord op maar hoop op korte op een reactie. Nou kun je jezelf afvragen van waarom doe je dit allemaal Harry, bemoei je met je eigen zaken en laat iedereen lekker zelf uitmaken wat hij doet, ja dat kan maar mij is wel duidelik geworden dat er zeker wel een kans bestaat dat als de speed en freestylers in het veboden gebied blijven varen SBS en Natuurmonumenten dan andere maatregels gaan treffen en er dan zeker een kans bestaat dat het gehele gebied afgesloten word dus er is wel degelijk een gegronde reden dat ik mij ermee bemoei.  Niet iedeeen zal mij dat in dank afnemen maar als locals van Ouddorp Haven zijn wij van menig dat wij toch zeker wel het meeste recht hebben om onze spot te beschermen en te behouden ik hoop dat jullie dit respecteren en in de toekomst de Speedspot Ouddorp Haven met rust laten. 

Nou het heeft even geduurd maar deze week eindelijk telefonisch  contact gehad met Camiel van Beijersbergen hoofd SBB zeeland noord over het verzoek verruiming/verbod Markenje.

Leuk gesprek gehad met hem maar uiteindelijk  komt het erop neer dat ze onder geen enkele voorwaarde ons toelaten in het gebied, niet buiten het broedseizoen  ook niet als het harder waait nee gewoon nooit niet dat is zijn duidelijke antwooord.

Het gebied is een overwinter en rustplaats voor vogles op doortocht en vooor vele andere vogels. Voor de rest is de Grevelingen overal vrij toegankelijk en mogen we overal surfen voor wat betreft de regelgeving  maar Markenje is en blijft verboden gebied. In de toekomst zal er ook meer worden gecontroleerd en boetes worden uitgedeeld voor een ieder die zich niet aan de regels houd en als het echt uit de hand gaat lopen dat er veel meer surfers en op veel meer dagen in het jaar wel word gesurfd  dan bestaat de kans dat ze andere maatregelen gaan nemen en dan is er zeker een kans dat ze het hele stuk gaan afzetten en we er helemaal niet meer kunnen varen. Maar mocht het echt zover komen dan ebben ze wel aangegeven dat ze ons als locals als gespreks partner zien en zullen ze contact opnemen met mij om te kijken hoe we het dan kunnen oplossen. Dus al met al niet voor niks geweest maar helaas een negatieve uitkomst voor de speedsurfers.

AVANTI